... ja hiilisin alla ja sõin piparkoogitainast! NOM!
Üllatavalt hea sai! Ausalt, maitseb nagu poe oma. Kuigi... tal on nats mingi sordi maitse, millel on mingi naljakas krõmps sees, mis mulle nii väga ei meeldi.. Aga see krõmps on peaaegu täitsa kadunud, nüüd kui ta on peaaegu terve päeva külmkapis olnud!
Jube lihtne oli teha.. Ma mäletan, et kui oli pisike (pole aimugi KUI pisike..), et me ükskord tegime piparkoogitainast, ja see võttis terve sajandi aega, et teha.. ausalt.. rohkem ei mäleta midagi sellest.. et mis moodi maitsesid või kuidas tegime... sajand läks aega...
See piparkoogitainas valmis nii umbes max 40 minutiga :D
Olen äge ja lisan retsepti:
Asjad:
- 250gr siirupit (ma arvan, et mul läks nats rohkem, kasutasin Lyonsi Golden Siirupit, Eestis on vist ee.. Dansukkeri siirupid..)
- 150gr suhkrut
- 2sl kaneeli
- 2tl nelki
- 1tl ingveripulbrit
- 1sl muskaatpähklit ( retsept ütleb tegelt, et kardemoni, aga see oli niii kallis, ja polnud jahvatatud, et ma mõtlesin, et.. eiph, seda ma ei pane)
- 250gr võid
- 2 muna
- 600gr jahu
- 2tl soodat või küpsetuspulbrit
Tegumine:
Paned siirupi, suhkru ja maitseained potti ja hoiad tulel kuni keemiseni. Lisad või, segad kuni või on sulanud. Lased nats jahtuda.. Lisad kloppides munad. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa see segu muule segule. aeglaselt, pidevalt segades.. VOILA! Või tähendab, sega hästi ühtlaseks ja siis pane kilesse ja külmkappi. Ja siis käi iga natukese aja tagant nosimas..
No comments:
Post a Comment